Aktualności

OTRZYMALIŚMY CERTYFIKAT – DOCEŃ POLSKIE

Członkowie Loży Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” spotkali się już po raz 51. Podczas audytu, który odbył się w dniu 23 października br. w Hotelu Centrum w Sosnowcu ocenili niemal produktów zakwalifikowanych do certyfikacji. O przyznanie godła „Doceń polskie” ubiegało się 46 producentów żywności. Znamy już wyniki atestacji – Łapińscy Sp. z o.o. ma powody do zadowolenia!

Łapińscy Sp. z o.o. w gronie najlepszych!

Producenci żywności po raz kolejny udowodnili, że stawiają na wysoką jakość i doskonały smak. Podczas 51. certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” oceniano bogaty i różnorodny asortyment produktów. Wśród artykułów ubiegających się o to prestiżowe oznaczenie znalazły się m.in. wędliny, sery, przetwory warzywne, wyroby garmażeryjne, pieczywo, makarony, słodycze, alkohole i oleje. Każdy produkt został oceniony przez członków Loży Ekspertów, którzy przyznawali noty na podstawie dziesięciostopniowej skali.

Godło programu „Doceń polskie” zdobyły tylko te specjały, które wyróżniały się wysoką jakością, doskonałym smakiem, atrakcyjnym wyglądem oraz korzystnym stosunkiem jakości do ceny. Produkty, które uzyskały maksymalne noty we wszystkich kategoriach, otrzymały dodatkowo tytuł „Doceń polskie TOP PRODUKT”. W tym prestiżowym gronie znalazły się także wyroby Łapińscy Sp. z o.o., a przyznanie godła „Doceń polskie TOP PRODUKT” potwierdziło najwyższą jakość i wyjątkowe walory kiełbasy wiejskiej, kiełbasy kruchej i polędwicy wędzonej.

Posiadanie Godła „Doceń polskie” to znakomite narzędzie marketingowe. Znak ten nie tylko potwierdza wysoką jakość produktu, ale także jego polskie pochodzenie, co jest niezwykle istotne dla współczesnych konsumentów, którzy coraz chętniej sięgają po lokalne wyroby. Godło to buduje zaufanie, ułatwia dokonanie wyboru i wpływa na decyzje zakupowe, zwiększając konkurencyjność produktów na rynku.

Znak promocyjny „Doceń polskie” przyznawany jest na okres dwudziestu czterech miesięcy, podczas którego wytwórcy nagrodzonej żywności mogą aktywnie promować swoje produkty, korzystając z potencjału, jaki niesie ze sobą to prestiżowe wyróżnienie. To doskonała okazja, aby wyróżnić się na tle konkurencji i dotrzeć do świadomych, poszukujących jakości konsumentów.

***

Program promocyjny „Doceń polskie” jest realizowany od 2011 roku. Jego celem jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, tworzący Lożę Ekspertów. Certyfikaty jakości są przyznawane na okres 24 miesięcy. Po upływie jego czasu producent, który nadal chce korzystać ze znaku „Doceń polskie” ponownie zgłasza nagrodzony wcześniej wyrób do oceny. Jeśli i tym razem zyska wymaganą regulaminem liczbę punktów, ważność Godła zostanie przedłużona na kolejny, dwuletni, okres.

***

Więcej informacji o programie i jego laureatach można uzyskać na stronie internetowej www.docenpolskie.pl i blogu: blog.docenpolskie.pl