Aktualności

Kanapki na drogę? Z najlepszą wędliną od Łapińskich

Wakacyjne kanapki na drogę, cóż, mimo, że rok szkolny za nami, śniadaniówki nas nie opuszczają, wiadomo, komu w drogę, temu kanapka 🙂

Najlepsze wyroby mięsne, wędliny, pasztety, kabanosy, to doskonała baza wycieczkowego prowiantu.

Przygotujmy więc kilka pysznych wariantów, które zachwycą podniebienia podczas letnich wojaży.

  1. Kanapka z sałatką jajeczną i kabanosami:
    • Ugotuj jajka na twardo, obierz je i pokrój w kostkę.
    • Wymieszaj z majonezem, musztardą, posiekanym szczypiorkiem, solą i pieprzem.
    • Na kromce świeżego chleba połóż sałatkę jajeczną i kilka plasterków kabanosów Łapińscy. Super sprawdza się także lekko wydrążona bułka pełnoziarnista.
    • Dodaj świeże warzywa, takie jak sałata, pomidory i ogórki.
  2. Kanapka z wędliną i chrupiącymi warzywami:
    • Wybierz ulubioną wędlinę od Łapińskich
    • Pokrój w cienkie plasterki.
    • Na pieczywie posmarowanym masłem umieść plasterki wędliny.
    • Dodaj chrupiące warzywa: cienkie plastry ogórka, papryki i rzodkiewki.
    • Dopraw solą, pieprzem i świeżymi ziołami.
  3. Kanapka z szynką i serem:
    • Wybierz doskonałej jakości szynkę Łapińscy.
    • Na kromce chleba połóż plasterki szynki.
    • Dodaj ulubiony ser, np. żółty lub pleśniowy.
    • Udekoruj świeżymi ziołami, bazylią lub natką pietruszki.
  4. Kanapka z pasztetem i marynowanymi warzywami:
    • Wybierz pasztet Łapińscy.
    • Ułóż na ulubionym pieczywie.
    • Dodaj marynowane warzywa, np. kapary, pikle i cebulę.
    • Posyp świeżym pieprzem.

Pamiętaj, że kanapki powinny być świeże, pełne warzyw i z wędliną lub serem bez konserwantów. To idealny sposób na smaczny posiłek w podróży!